fbpx

אימון מנטלי להבקעת שערים

25 שערים מתוך ה 122 שערים שהובקעו בשלב המוקדם במונדיאל 2018 – מעל 20% (!!!) הובקעו בדקות האחרונות של המשחק. החל מהדקה ה 86.

סטטיסטיקה זו נשמרה גם בשלבי שמינית הגמר…. נתון חסר תקדים שמעורר שאלות רבות.

מה קורה שם בדקות האחרונות? לחץ? בעיית מנהיגות? צירוף מקרים? עייפות ? אמונה של קבוצות עד הרגע האחרון? תפיסת האנדרדוג שמגשימה את עצמה?

ניתן לשער שכל התשובות נכונות ושכל אחת מהסיבות יכולה להיות זו המכריעה.

בעבודה עם מאמנים, אנו מדגישים כי דקות הפתיחה והסיום הן הדקות ה"מועדות להפתעות" הן הפתעות טובות והן הפתעות שמגיעות מכיוונו של היריב. ניתן לומר גם שדקות פתיחת המשחק וסיום מחצית הראשונה ודקות פתיחת המחצית השניה הן גם דקות ש"מועדות להפתעה". ואם נוסיף נתון זה לסטטיסטיקה שלנו. נגלה כי שליש (!!!) מהשערים הובקעו ב "דקות מפתיעות" אלו.

אך האם זה באמת כל כך מפתיע??

הדקות המפתיעות מאופיינות בכך שיש פוטנציאל גדול לריכוז נמוך. בתחילת המשחק, אנחנו עדיין "לא שם" במאה אחוז. לחץ של פתיחת המשחק, התרגשות, המערכות עוד ישנות קצת ואנחנו לא מעוררים לגמרי. בסיום המשחק, עייפות וציפייה לסיום מכניס אותנו למצב של "שיוט" וגם כאן הפוטנציאל של יציאה מריכוז ואי שימת לב לפרטים גבוהה מהרגיל. בנוסף, סיום המשחק מאופיין בלחץ גבוה, במיוחד "קבוצות קטנות" שברוב שלבי המשחק משחקות ללא רגשי נחיתות כי הרי " אין מה להפסיד…" אך ברגעי ההכרעה יש ועוד איך מה להפסיד …ואז נלחצים ומתחילות הטעויות…. כשאתה חי את ההווה אתה מפוקס במהלך הבא.. כשאתה מתחיל לעסוק בעתיד…בשריקה אתה נהייה יותר לחוץ ולכן עושה יותר טעויות.

מה ניתן לעשות?

  • להתאמן על "לסיים חזק" !!! – בונים עם צוות האימון רוטינה של סוף משחק. בוחרים שני שחקנים מובילים שברגעי ההכרעה מוציאים את הרוטינה לפועל. המטרה – לנהל את הלחץ. מעלים קצב (למרות העייפות), מעלים רמות אינטנסיביות ואגרסיביות, לוחצים על הכדור וכד'.
  • להתאמן על "להתחיל חזק" – אימון שמתחיל בצורה חזקה יכין את הקבוצה להתחיל חזק את המשחק. משלבים עבודה קשה, ריכוז גבוה, לעשות הכל מהר, אינטנסיביות וטמפו גבוה אבל, עם הרבה עידוד אחד לשני, כולם ממריצים האחד את חברו ליצור press בהתאם לדרישה הטקטית. מומלץ להכניס לרוטינת חימום לפני המשחק גם משחקונים שמדמים תחילת משחק.
  • פיתוח "רוח" \ "תפיסה" של מנצחים – עבודה תהליכית של קבוצה לבנות את בסיס האמונה ביכולות של הקבוצה להתמודד ולא לצאת מתוך תבניות המשחק (יפן, שבדיה במונדיאל לדוג').
  • להעלות רמות דריכות ב"דקות המפתיעות" – כל שחקן מבין שיש לו אתגר להעלות את רמת הדריכות שלו בפתיחת המשחק \ מחצית ובסוף המשחק…ניתן וצריך לתרגל את זה!
  • תקשורת גבוהה – קריטי כל המשחק ובמיוחד ברעי ההכרעה. רגעים של מנהיגים אך לא רק. הרבה עידוד, גם לשחקנים שעושים טעויות… חשוב להתאמן על זה כל השנה. זה חלק מעבודה מנטלית רציפה.
  • להתמקד בהווה, במה קורה עכשיו ולא לחשוב על הסוף.

שילוב אימון מנטלי כחלק אינהרנטי מתהליך האימון הפיסי \ טכני \ טקטי משפר יכולות מנטליות של ספורטאים בודדים וקבוצות. זה חלק מיצירת שפה, מילון וקודי התנהגות. ובסוף, מייצר תרבות של עבודה משותפת ללא תלות ביריב.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

דילוג לתוכן