fbpx

כדורגל

"…יש אנשים שטוענים שכדורגל זה עניין של חיים ומוות. אני מאוד מאוכזב מהגישה הזאת. אני יכול להבטיח לך שזה הרבה, הרבה יותר מכך…"

– ביל שאנקלי

הדרישות משחקן כדורגל בימינו הן מורכבות ומציבות בפני השחקנים אתגרים פיזיולוגיים, טכניים ומנטליים. הכדורגל כיום הינו דינמי, רוויי שיטות וסגנונות משחק, עשיר בידע ומידע שממשיכים לזרום כל העת. משחקני כדורגל נדרשת היום יכולת הבנה עמוקה של השיטה וסגנון המשחק, התפקידים השונים במשחק (מגן, בלם, קשר, שחקן התקפה) מקבלים משנה תוקף, רוב הסגנונות היום "מאלצים" את השחקנים היום לחשוב באופן דואלי של שני תפקידים לפחות. המשחק היום מהיר יותר, אגרסיבי ואינטנסיבי יותר, אלמנט הדורש יכולות קבלת החלטות, גמישות מחשבתית, גמישות בטיפול בכדור וגמישות מנטלית. התיאום והתקשורת בין מערכי הקבוצה הכרחית וקבוצה מגובשת בעלת רמת לכידות גבוהה תשפר באופן מובהק את יכולות ההתמודדות שלה.

כל חלוץ מכיר תקופות "בצורת", וכל שוער חש על בשרו טעות קריטית מהי, כך גם הבלם או המגן שהפס לא עבר כמו שצריך או הקשר הקדמי שמספר כדורים שמסר הגיעו לקבוצה היריבה ורחש של אי שביעות רצון נשמע מהיציע. דוגמאות אלו ממחישות על קצה המזלג את ההיבטים הרגשיים הנגזרים ממשחק הכדורגל. האימון המנטאלי מסייע לשחקנים להתמודד עם הלחץ הרב, עם התחרות ועם היכולת לשמור על יציבות במשך 90 דקות המשחק. וברמת הקבוצה, פיתוח מערך חברתי תומך, מגובש, היודע לעודד ברגעי משבר, לקחת מנהיגות ולשנות מומנטום במו רגליו.

אימון מנטלי רלוונטי גם למעטפת המקצועית של הקבוצה: למאמן, עוזריו, הצוות הרפואי וכדומה. צוות מקצועי מגובש מקרין על השחקנים ביטחון ותיאום. פסיכולוג הספורט מבין את המערכת באופן מעמיק ויודע לתקשר את תובנותיו לגורמים הרלוונטיים. עיקר העבודה מול המאמן הראשי, בניתוח הספורטאים והצוות סביבו, להבין תהליכים סמויים וגלויים המתרחשים בקבוצה, להכיר תופעות, התנהגויות וצורות ביטוי של השחקנים בקבוצה. הפסיכולוג יסייע למאמן בהתבוננות והתערבויות רלוונטיות בהכנות לפני, תוך כדי ואחרי משחקים.

ייעוץ מנטלי, אימון מנטלי, פסיכולוג ספורט

דילוג לתוכן