fbpx

חתירה

"החתירה היא אולי ענף הספורט הקשה ביותר. ברגע שהתחרות מתחילה, אין שום אפשרות לפסק זמן, אין שום אפשרות להחליף שחקנים. החתירה תובעת מהאדם לעבור את גבולות הסיבולת האנושית. לכן המאמן חייב להקנות לחותרים את סודות הסיבולת המיוחדת שמקורה ברוח האדם, בליבו ובגופו."

– ג'ורג' יומן פוקוק

ייעוץ מנטלי, אימון מנטלי, פסיכולוג ספורט

החתירה, אחד מענפי הספורט העתיקים בעולם. את ענף החתירה מחלקים לחתירה אקדמית (יחיד, זוג, רביעייה ושמינייה) וקיאקים (ספרינטים וסלאלום).

החתירה היא ענף המשלב באופן נדיר הבנה טכנית עמוקה (של הסירה, כוחות המים, התנגדות, מזג אוויר, רוחות וכד'), יחד עם המיומנות הטכנית הנדרשת, היכולת הפיסית העצומה ורוח החותר המצליח לייצר לעצמו אנרגיה ושלווה פנימית להתמודדות בענף קשה זה. באופן כללי ניתן לומר שכל מי שחתר פעם באופן תחרותי מכיר את המאמץ המנטאלי העצום שענף זה דורש. זה מתחיל מהיכולת ללמוד באופן טכני, באדיקות, תוך התנסות חוזרת שוב ושוב את המיומנות הדרושה. מומחי חתירה יאמרו כי זו אמנות לשלב את גורמי ההישג בחתירה…ורק אז נוצרת ההרמוניה הדרושה לנצח. התחרות דורשת מהחותר יכולת התמקדות וריכוז…כל טעות קטנה בזווית הוצאת המשוט מהמים יכולה ל"עלות" בתחרות כולה.

התחרות דורשת יכולת מיקוד מחשבה בעצמך כחותר ובסירה, על החותר לסלק כל מחשבה על המתחרים ומעשיהם ולייצר בכוח המחשבה חיוביות וחיוניות לאורך כל מסלול התחרות. יחד עם זאת, החותר צריך להיות מודע לסביבה, לתוכנית החתירה שלו, לשלוט במקצה ולא לרבד אמונה לרגע. על החותר להיות בעל יכולות גבוהות של עמידה בכאב, קשיחות ומשמעת גבוהה. בחתירה יש משמעות אדירה לכוח רצון וכוח סבל ויכולת דחיפה עצמית אל מעבר לגבולות היכולת.

בחתירה בזוג או בקבוצה (רביעייה או שמינייה) נכנסים אלמנטים של יכולת שיתוף פעולה, ביטול אגו באופן מוחלט והגעה למצב בו כל יושבי הסירה סומכים האחד על השני באופן עיוור וחסר פשרות. בחתירה קבוצתית, היכולת לחתור בהרמוניה מלאה היא אתגר מרכזי ועל זה מתאמנות קבוצות זמן רב. תקשורת, תיאום עיוור, הכלה ותמיכה הן עניין תפיסתי הנמצא ברוח כל מי שנכנס עם חותרים נוספים לסירה שגם רוצה לנצח…

דילוג לתוכן